Ulzzang 얼짱

Az Ulzzang (얼짱, eoljjang, ulzzang vagy uljjang) Dél-Koreából indult el.Maga a szó egy koreai szleng kifejezés, melynek jelentése „csinos arcú”.

Ez a stílus neve, de személyekre is mondják. Ezek valós személyek akik a mindennapi életben megtalálhatóak. Alapvetően a szép, stílusos, de gyakran a hétköznapi népszerű emberekre használják.

Képviselői lányok és fiúk egyaránt lehetnek.

A stílus ma már nem csak koreában népszerű.Annyira elterjedt már, hogy versenyeket rendeznek mind az internetes és a való életben is. Nagyon sok ulzzang híressé vált az internetnek köszönhetően.Mára már nem csak koreai képviselőkkel találkozhatunk.

 

A megjelenést a japán animék szereplői ihlették.

Az ulzzangok nem ritkán plasztikai műtéttel, sminktechnikákkal érik el a tökéletes babaarchatást.Az Ulzzang-külsőnek koreában szigorú szabályai vannak: hatalmas szemek, finom vonalú orr, tejfehér, hibátlan bőr, rózsaszín ajkak, az ideál V-alakú arc .A lányok általában alcsonyak és vékonyak, vagy a koreai nők által ideálisnak tekintett, úgy nevezett S-vonallal rendelkeznek.

A sminkhez elengedhetetlen  szemceruza vagy tus, a szem íriszét nagyobbnak láttató úgynevezett kozmetikai kontakt lencsék.

Ez a stílus eleinte még nem ment rá az öltözködésre.

Ez csak később lett divat.

Színekben és formákban is a letisztultság jellemzi, egyáltalán nem hivalkodó stílus. Mindkét nemnél jellemző a bő felsőruházat ((kapucnis pulóverek, kardigánok, hosszú mintás felsők, pólók, toppok nagy nyakkivágásokkal)) és a szűk, csőnadrágok.

Lányoknál jellemzőek a rövidnadrágok, a macskanadrágok és a ruhák ((többnyire egyszínű vagy virágmintás)). Gyakran viselnek sapkákat, kalapokat és kendőket.Lábbeliben többnyire a vászoncipők és a sportcipők élveznek előnyt, de a bakancsok is előfordulnak,sőt mára az abokinak hála egyre jellemzőbb.Lányoknál a magas sarkú csizmák és szandálok is.

A lányok vagy hosszú hajúak, vagy rövid hajat viselnek.

A legtöbb lány a hosszú hajat póthaj segítségével ér el, így a haja lehet egyszer hosszú egyszer rövid.A a hajformával kapcsolatban, gyakori a kiengedett begöndörített haj, vagy a kiengedett egyenes, de van hogy felfogják, feltűzik, csatokkal, fejpántokkal stb. díszítik

A fiúk hajviselete a nagyon rövidtől a vállig érőig terjed. Hajformáik lehetnek felállítottak, fél oldalra fésültek, oldalfrufrusok stb.…

A legnépszerűbb ulzzangok színészek,énekesek, modellek lesznek.Nem egy idol van, aki ulzzangként tevékenykedett.

Egy-két példa:Lee Gikwang,Park HyungJun,Lee Joon,Hwang Inseok,Park Han Byeol,Kim Minseok,Kim Him Chan,Kim Tae Hyung.

Sok ulzzang személy alapított divatmárkát, közülük az egyik legnépszerűbb Park Tae Jun, aki az Aboki vezetője.

Legnépszerűbb divatmárkáik: aboki, tomonari, girlsholic, redhomme, m2m, jmac-studio, janebrush stb


Itt beszerezheted még a leghíresebb Aboki ruhákat is, és más Ulzzang márkás ruhát.
Ha van kedved ulzzangnak állni akkor itt népszerűsítheted magad, mint említettem már mindenütt vannak Ulzzangok :)

Köszönöm a figyelmet ^^Következő szombaton, rátérek a K-pop világára :)

 

 

 

 Kommentek
  1. Én